Jag har också längtat efter semlor, och idag provade jag baka glutenfria med ett recept från Yramammansrecept. De blev jättelyckade!! Godare än de vanliga jag brukar göra faktiskt!
5 dl mjölk
100 g smör eller margarin
50 g jäst alt. 17 g torrjäst
2 msk Fiber Husk
600 g (ca 10 dl) Finax Glutenfri Lågproteinmix alt. Mjölmix
1-1½ dl strösocker
½ tsk salt
1 ägg
Fyllning:
Vispad grädde och mandelmassa
Gör så här:
1. Smält smöret och tillsätt mjölken.
2. Lös upp jästen i den fingervarma mjölkblandningen 37 grader och tillsätt Fiber Husk, låt svälla ca 10 min.
3. Blanda samman alla övriga ingredienser i en maskin med degkrok ca 5 minuter (spara ca ½ dl mjölmix till utbakningen).
4. Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 10 minuter.
5. Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen. Stjälp upp degen och dela den i ca 15 bitar som formas till bullar.
6. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt, låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
7. Pensla bullarna med ägg.
8. Grädda i mitten av ugnen, 250 grader i 10 minuter.
Åh, vad dina såg goda ut!
SvaraRaderaLinda, tack vare det fina receptet! :)
SvaraRaderaMums! Ska försöka hålla mig till självaste semeldagen, men det kan bli svårt :)//Yenny
SvaraRadera