onsdag 15 februari 2012

Chokladmazarinkaka

Ganska mäktig kaka, perfekt när man bara vill ha en liten kakbit efter kaffet. Och kanske lite grädde till..



200 g riven mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao
25 g smält smör

glasyr
50 g mörk choklad
1 msk kakao
25 g smör
kokos

Smörj och bröa en rak sockerkaksform. Riv mandelmassa och rör ner äggen. Smält smör och kakao och rör ner i mandelmasseblandningen. Häll ner i formen och grädda i 200 grader, längst ner i ugnen, i 20 minuter. Låt svalna och gör under tiden glasyren genom att på LÅG värme smälta ingredienserna. Bred på kakan och strö över kokos.

Receptet kommer från Sarasdelikatesser

2 kommentarer:

  1. Å herregud vad god den såg ut! Spara en bit tills vi ses nästa gång :D /Lillasyrran af socker

    SvaraRadera
  2. Åh, dom där är goda!

    SvaraRadera