Sonen "provsmakade" denna kakan när den var klar; och en fjärdedel försvann :) Den fick vääldigt högt betyg. Snabbgjord var den också, och jag gjorde den glutenfri med bra resultat.
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl (eller glutenfritt)
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Vispa upp ägg och socker poröst, mät under tiden upp mjöl och bakpulver och blanda i en skål. Sikta över mjölblandningen och vänd försiktigt ned den med en slickepott. Tillsätt vatten och rör om.
Smöra och mjöla en bakform ca 26 cm i diameter. Grädda i175 grader i ca 40 min.
Chokladsås
2 dl kaffe- eller vispgrädde
2 msk kakao
1/2 dl strösocker
100 gram smör
1 msk vaniljsocker
Koka upp grädde och kakao och låt det puttra i 5 min, lägg i smöret och sjud i 2 min till. – tillsist rör i vaniljsockret.
Ta ut den färdiggräddade kakan och stjälp upp den på galler och stick ca 40 hål i den.Häll över chokladsåsen.
Låt svalna och skär upp.
Mmm, det låter super gott :)
SvaraRadera(Jag undrar om jag får skriva en önskelista på kakor när jag kommer och hälsar på nästa gång *skrattar*)
KRAM
/Jessica
Jessica, det går bra det :) :)
SvaraRadera