tisdag 24 juli 2012

Mangorutor med kokostosca



500 g fryst mango
250 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
4 ägg
1 dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
½ tsk salt

Kokostosca
1½ dl socker
1 dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
200 g kokos
75 g smör

Tina mangon på hushållspapper och värm under tiden upp ugnen till 175*. Vispa smör och socker mjukt och smidigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning och därefter mjölken. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och vänd ner i smeten tillsammans med mangon. Klä en långpanna ca 40*25 cm med bakplåtspapper och bred ut smeten i formen. Grädda strax under mitten av ugnen i ca 40 min eller tills kakan är genomgräddad. Blanda under tiden alla ingredienser till kokostoscan och låt koka på svag värme under omrörning några minuter. Ta ut kakan och fördela kokostoscan jämnt ovanpå. Höj ugnsvärmen till 200* sätt in kakan strax under mitten av ugnen och grädda ytterligare ca 15 min eller tills toscan fått en gyllenbrun färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar