... ur boken i det förra inlägget :) Jag gjorde dem glutenfria, och det funkade bra! Mycket chokladsmak, och blåbär passade väldigt bra ihop med chokladen och osten.
Blåbärsmuffins med färskost
1½ dl strösocker
1 ägg
75 g smör
1½ dl vetemjöl ( eller glutenfri mjölmix)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
1 dl mjölk
100 g mörk choklad (60-70%)
Färskostkräm:
200 g Philadelphiaost
1 ägg
2 msk strösocker
1 msk vetemjöl (eller glutenfri mjölmix)
finrivet skal av 1 citron
1-2 dl blåbär
Vispa socker och ägg vitt och fluffigt. Smält smöret och rör ner det i äggsmeten. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem tillsammans med mjölken i smeten. Vispa till en slät smet. Hacka chokladen fint och blanda till sist ned chokladbitarna. Rör försiktigt samman ingredienserna till ostsmeten. Fördela muffinssmeten i aluminiumformar. Fyll sedan resten av formen med ostkrämen. Tryck ner några blåbär i varje form. Grädda 175* ca 15 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar