lördag 28 juli 2012

Hallon

Under semestern tillbringade vi några dagar i fina Skåne, och ett av de mysigaste ställena vi hittade till var Hallongården utanför Trelleborg. Stora hallonodlingar, och mysig gårdsbutik och café där det mesta var gjort av hallon. Jag handlade lite av varje, bla Dessertsås, både med jordgubb/kanel smak och med hallonsmak. Vi hade turen att få provsmaka en dessert när vi var där, och recept fick man med sig hem också. Dagens efterrätt fick bli precis en sådan, och jag använde Jordgubbs/kanelsåsen den här gången. Gottigott! De fina dessertskålarna har varit min farmors och passade perfekt för ändamålet. Och för oss som inte bor så himla nära Trelleborg är det så tur att Hallongården även har en webshop där man kan beställa vissa av deras produkter.




Och receptet då? Jättelätt!! Pressa en lime i 2 dl creme fraiche och vispa med elvisp tills den blir hårt vispad. Portionera ut i skålar och ringla dessertsåsen över. Dekorera med limeskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar