På Påskafton träffades systrarna med familjer för att äta en massa gott tillsammans. Ena systerns efterrätt blev de här kycklingarna.
Mandelbotten:
300 g mandelmassa
100 g smör
2 ägg
Nougatsmörkräm
60 g blockchoklad
20 g kokosfett
100 g smör
40 g marg
100 g nougat
Garnering:
gul marsipan
ev mörk choklad, silverkulor
röd marsipan
Sätt ugnen på 170*. Blanda mandelmassan med det rumstempererade smöret. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet. Bred ut smeten i pajform 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Grädda tills den känns genombakad och gyllene utan att den har blivit torr. Låt svalna. Smält chokladen och kokosfettet till smörkrämen. Vispa smör, margarin och nougat. Tillsätt den smälta chokladen lite i taget och vispa rejält därimellan. Krämen ska vara som fast vispgrädde. Om krämen blir för lös kan man låta den stå i kylen i 5 min och sedan vispa lite till. Skär ut rundlar av mandelbotten med en äggkopp och spritsa kulor av smörkräm ovanpå. Låt stå i kylen för att stelna. Kavla ut gul marsipan tunt och lägg ovanpå kulorna, tryck till lite och forma runda kycklingar. Använd smält choklad eller silverkulor eller brun marsipan till ögon. Forma en liten näbb av röd marsipan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar