Påsken har bestått av mat och åter mat. Och några efterrätter! Vi har dessutom haft kalas för vår fyraåring. Så hungriga är vi inte. Men vi har mycket nytt material till bloggen :D
Till dotterns kalas gjorde jag följande cupcakes i två varianter:
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vispa smör och socker. Vispa ned äggen ett i taget och sedan mjölken.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned i smeten. Grädda ca 20 minuter i 175 grader.
Variant 1: Gör en grop i smeten innan du gräddar och fyll med 3-5 hallon.
Variant 2: Tryck ned en bananbit innan du gräddar.
Frosting:
75 gram rumsvarmt smör
100 g philiadelphiaost
3 dl florsocker
Variant 1: Färgades med röd karamellfärg
Variant 2: Sikta ned kakao (valrhona) till frostingen får fin färg och får chokladsmak
Jag gjorde hallonvarianten glutenfri helt enkelt genom att byta ut vetemjölet mot mjölmix.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar