söndag 15 april 2012

Cookies

Ännu ett recept från fina Kakburkens blogg, som jag inte kunde motstå att baka! Kunde ju inte provsmaka dem själv, eftersom jag bakade på vetemjöl, men Fikajuryn bestående av sonen och hans kompis L gav kakorna en enhällig 4:a på en 5 gradig skala :). Det enda jag ändrat från hennes recept är att jag använde hasselnötskräm och inte jordnöt, och uteslöt flingsaltet.



125 gram rumsvarmt smör
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
100 gram vit choklad
100 gram mjölkchoklad
60 gram hasselnötter
2 msk nötcreme
GÖR SÅHÄR :
Vispa smör och sockret med elvisp. Tillsätt ägget. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner utan elvisp. Hacka chokladen och nötterna och rör ner tillsammans med hasselnötskräm och arbeta ihop degen med händer till en stadig klump. Forma bollar stora som en pingisboll och lägg på plåt. Tänk på att de behöver utrymme att bakas ut så lämna ca 5-7 cm runt varje boll. Grädda i 175 grader ca 15-20 min beroende på om du vill ha dom helt torra eller lite sega i mitten, du får prova dig fram. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar