Smet:
1 Liten burk krossad ananas
5 små ägg5dl strösocker
3dl solrosolja
5dl rivna morötter
6dl vetemjöl (jag tog ju glutenfri mjölmix då..)
2tsk bikarbonat
2tsk bakpulver
2tsk kanel
1/2 tsk salt
Glasyr:
200gr rumsvarmt smör
200gr Philadelphiost3dl florsocker
2tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 225gr. Öppna ananasburken och låt vätskan rinna ut. Vispa
ägg och socker poröst. Blanda olja, morötter och ananasoch rör ner i smeten.
Blanda mjöl med kryddorna och rör ner i smeten. Fyll minimuffins formarna till
2/3 delar och grädda i ca 8-10min.
Glasyr: Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn smet, spritsa på dom
avsvalnande muffinsarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar