Bakade lite bröd i helgen. Dessa blev mest gillade :)
0,5 liter | vatten |
2,5 dl | havregryn |
50 gram | margarin |
50 gram | jäst |
2 msk | socker |
1 tsk | salt |
0,5 tsk | hjorthornssalt, kan hoppas över |
10 dl | vetemjöl |
Koka upp vattnet. Lägg havregryn i degbunken och slå det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader. Smula jästen i havregrynsblandningen. Tillsätt socker och salt. Blanda väl och tillsätt det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl. Täck degen och låt den jäsa ca 30 minuter, eller baka ut direkt utan jäsning. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 längder. Skär varje längd i tio bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen till ca 10 cm i diameter. Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Nagga och jäs dem övertäckta i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen ca 5-6 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar