Hade några bananer hemma som började vara väldigt mogna. Det blev en kaka av dem. Jag tyckte nästan kakan var godare utan glasyr, men det är ju en smaksak :)
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 1/2 dl mjöl (går lika bra med glutenfritt)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
3 mogna bananer
1 msk socker
1/2 dl mjölk
Citronglasyr:
2 dl lätt creme fraiche
1 dl florsocker
Saft av 1/2 citron
1/2 p kokos,ca 100 g
Rör fett och socker poröst.Tillsätt äggen,ett i taget.Blanda mjöl,bakpulver,bikarbonat och kanel och rör ner i smeten.
Mosa bananerna med 1 msk socker och mjölken.Rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten,ca 23 cm i diameter.
Grädda nederst i ugnen i ca45 minuter i 175 grader.
Prova kakan med en sticka.
Stjälp upp kakan och låt kallna.
Blanda alla ingredienser till krämen.Bred ut den jämnt över kakan.
skär i skivor och avnjut den till en kopp kaffe.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar