Fredagsmysfika till hockeyn blev en citrontårta med hallon. God, men marängen blev ganska så söt. Jag bytte ut mjölet till glutenfritt och det gick mycket bra.
150 g smör
3 dl vetemjöl (eller glutenfritt)
1 dl strösocker
½ dl havregryn ( ev rent havregryn)
Fyllning:
3 ägg
1 dl strösocker
½ dl vetemjöl (eller glutenfritt)
rivet skal & saft av 1 citron
Maräng:
3 äggvitor
2 dl strösocker
150 g hallon
Sätt ugnen på 200*. Smält smöret Blanda mjöl, socker och havregryn. Tillsätt smöret och blanda. Tryck ut degen i rund form ca 23 cm i diameter, med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjöl, citronskal och citronsaft. Häll blandningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ytterligare 15-20 min. Kakan ska precis ha stelnat. Låt svalna.
Sätt ugnen på grill och 250*. Vispa äggvitorna styva. Vänd ner sockret och därefter hallonen. Bred marängen över pajen och grädda högst upp i ugnen i 1-2 minuter. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar