tisdag 6 mars 2012

Mera syltgrottor

Ville ju prova något från nya boken , och började lite enkelt med syltgrottor. Gillar tipset där man använder ett ägg för att göra fördjupningen för sylten. Snyggt!



ca 22 st

350 g vetemjöl
100 g majsena
25 g  vaniljsocker
75 g florsocker
7 g bakpulver
340 g osaltat smör

25 g hyvlad mandel
150 g hallonsylt (drottningsylt tog jag)

Sätt ugnen på 180*. Sikta samman mjöl, majsena, vaniljsocker, florsocker och bakpulver på ett bakplåtspapper. Blanda det rumstempererade smöret med de andra ingredienserna till en ej överarbetad deg. Dela degen på mitten och rulla ut två ca 30 cm långa rullar. Kubba av bitar á 40 g och ställ dem i muffinsformar på en bakplåt. Gör en fördjupning i degen genom att doppa ett ägg i varmt vatten och trycka till med det. Fyll ca 10 g hallonsylt i varje fördjupning. Strö över lite hyvlad mandel. Grädda hallongrottorna ca 25-30 min. (Damma av dem med lite florsocker när de kallnat)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar