onsdag 14 mars 2012

Glutenfri fralla

Det blev lite glutenfritt bröd i helgen också


  • 1/2 paket färsk jäst (25 g)
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fiberhusk                          
  • 1 tsk malda brödkrydda
  • 1/2 tsk salt
  • ca 4 dl fin glutenfri mjölblandning
  • solrosfrö
  • glutenfritt mjöl till garnering

    Smula jästen i en skål. Häll på kall mjölk och olja. Blanda ner Fiberhusk, brödkryddor och salt. Rör om och låt stå i 5-10 minuter. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta alltsammans riktigt kraftigt.
    Arbeta in resten av mjölet i småportioner till en tjock sockerkaksliknande smet. Observera att den inte ska vara som en vanlig deg. Klicka ut smeten till jämnstora runda eller avlånga bullar direkt på en bakpappersklädd plåt. Strö på solrosfrön och pudra över lite glutenfri mjölblandning. Täck med bakduk och låt bullarna jäsa 1-1 1/2 timme. Sätt ugnen på 250°C. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar