torsdag 8 december 2011

Pepparkaksrutor

Mjukpepparkaka med god glasyr! Jag gjorde höga kakor i liten långpanna; vill man ha dem lite lägre kan man göra i en stor långpanna.

ca 48 st

200 g smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl gräddfil
6 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
3 msk pepparkakskryddor

Glasyr:
150 g philadelphiaost
100 g smör
2½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ner gräddfilet. Blanda mjöl, bikarbonat och pepparkakskryddor och rör ner i smeten. Häll smeten i bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i nedre delen av ugnen 20-30 minuter, 175*. Låt kakan svalna lite.
Glasyr:Rör ost och matfett smidigt. Sikta i flor- och vaniljsocker och blanda. Bred ut glasyren i ett jämnt täcke över kakan. Skär i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar