Bottnar sockerkaksdel:
- 75 g margarin
- 1 dl strösocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 4 st äggulor
- 1.5 dl glutenfri mjölmix (eller vanligt vetemjöl - samma mängd )
- 2 msk mjölk
Bottnar marängdel:
- 4 st äggvitor
- 2 dl strösocker
Garnering:
- 3 dl vispgrädde
- 1 burk konserverade mandariner
Gör så här:
Rör margarin/smör och socker till en jämn smet med elvisp. Tillsätt bakpulver. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör smeten porös.
Rör i mjölet och till sist mjölken.
Bred ut smeten i en rund form.
Gör rent visparna. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa marängmassan några minuter.
Bred marängsmeten ovanpå smeten.
Grädda tårtan mitt i ugnen i 150 grader i ca 45 minuter.
Låt tårtan kallna helt.
Vispa grädden till fyllningen.
Bred på grädden på tårta och fördela mandarinerna.
Förvara tårtan i kylskåp. Tårtan bör ätas samma dag, annars sjunker den ihop en del och blir inte lika tjusig eftersom grädden i fyllningen gör att marängen smälter.
Rör i mjölet och till sist mjölken.
Bred ut smeten i en rund form.
Gör rent visparna. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa marängmassan några minuter.
Bred marängsmeten ovanpå smeten.
Grädda tårtan mitt i ugnen i 150 grader i ca 45 minuter.
Låt tårtan kallna helt.
Vispa grädden till fyllningen.
Bred på grädden på tårta och fördela mandarinerna.
Förvara tårtan i kylskåp. Tårtan bör ätas samma dag, annars sjunker den ihop en del och blir inte lika tjusig eftersom grädden i fyllningen gör att marängen smälter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar