Finaste tårtfatet kommer från Ib Laursen
4 dl socker
3 ägg
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 g smör
2 dl mjöl (jag tog glutenfritt, och det blev jättebra!)
Dajmgrädde
2 dl grädde
1 msk kakao
1 msk florsocker
2 st dubbeldajm, eller 1 påse dajmkulor
Rör ihop socker och ägg. Blanda kakao, vaniljsocker, mjöl och salt. Rör ner smält smör och blanda i mjölet sist. Bred ut smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen, 150*, ca 35 min. Låt kakan svalna.
Vispa grädden tills den får mjuka tippar. Sikta ner kakao och florsocker och rör om. Hacka dajmen grovt och rör ner. Bred ut toppingen på den avsvalnade tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar