måndag 14 november 2011

Havrekaka med maräng

Jag gillar långpannekakor :) Och nötter :)


Botten:
200 g smör
1½ dl strösocker
7 dl havregryn

Nötmaräng:
3 äggvitor
5 msk strösocker
2 dl hackade hasselnötskärnor

 
Sätt ugnen på 200*.

Smält smöret i en stor kastrull. Blanda i socker och havregryn. Tryck ut blandningen i liten långpanna och grädda i 10-15 min, tills kakan är gyllenbrun. Låt svalna.

Vispa vitorna till hårt ett skum. Blanda i sockret och bre ut smeten över havrebottnen. Strö över hasselnötterna och grädda i ytterligare ca 10 min. Skär i rutor.

1 kommentar:

  1. Såg riktigt god ut....Kan inte ni börja baka caféet i Norsjö?? ( som har en väldigt taskigt utbud av kakor och gott...) :)

    SvaraRadera