Morotskaka är ju jättegott, och man tänker direkt på långpannekakan med philadelphiaostglasyr på. Men här har jag hittat en annan kaka med morot i; en småkaka som dessutom innehåller kokos och citron. Goda och fina i färgen :) Receptet hittade jag på Kakrummet
175 g mjukt smör el. margarin
1½ dl strösocker
2½ dl rivna morötter
1 dl kokosflingor
1 tsk rivet citronskal
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1½ dl strösocker
2½ dl rivna morötter
1 dl kokosflingor
1 tsk rivet citronskal
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst. Rör i morötter, kokos och citronskal.
Blanda de torra ingredienserna. Rör sedan ner dem i smörblandningen.
Forma degen till ca 20 st runda bollar. Lägg bollarna på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
Grädda kakorna i ca 12 min. Lägg över kakorna på ett galler att svalna.
Rör smör och socker poröst. Rör i morötter, kokos och citronskal.
Blanda de torra ingredienserna. Rör sedan ner dem i smörblandningen.
Forma degen till ca 20 st runda bollar. Lägg bollarna på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
Grädda kakorna i ca 12 min. Lägg över kakorna på ett galler att svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar