Förra helgen hade jag och mina kollegor glöggmingelkväll, och Anton hade gjort en jättegod saffranspannacotta! Har inte smakat det förrut, men det var en positiv upplevelse :) Och passade jättebra med hallon på! Så, igår när vi hade besök av våra fina Bergsbyvänner gjorde jag ett försök, och det lyckades också ;) Det är ju så enkelt med pannacotta, och samtidigt så festligt!
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 paket saffran (à 1/2 g)
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. Låt svalna lite och tillsätt vaniljsockret.Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar