Tipsar om en julig efterrätt såhär dan före dopparedan :) De här tänkte jag bjuda på ikväll, när vi har "Uppesittar" besök. Receptet har jag hittat hos Annicake
Pepparkaksmuffins med skumtomtefluff
Börja med fluffet, eftersom det ska stå i kylen
Häll 3 dl grädde i en kastrull
Klipp ner 70 gr skumtomtar i bitar. Smält på låg värme. OBS; grädden får EJ koka!
Ställ i kyl minst 6 timmar innan den kan vispas till fluffig konsistens.
Till ca 12 st peppparkaksmuffins:
100 gr smör
2 tsk pepparkakskryddor
1 dl turkisk yoghurt eller vaniljyoghurt
2 ägg
2 dl socker
4 dl glutenfri mjölmix alt samma mängd vanligt mjöl
½ tsk vaniljpulver
Smält smöret, tillsätt pepparkakskryddorna och låt svalna lite
Vispa ägg och socker
Blanda de torra ingredienserna
Tillsätt yoghurten i smörblandningen
Vänd ner mjölet växelvis med smöret i äggsmeten
Fördela i formar och Grädda i 200* ca 17-20 min
Låt kallna helt innan fluffet spritsas på.
Dekorera med vinterströssel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar