måndag 19 november 2012

Lite saffran nu då...

... medans vi väntar på snö och advent :-)



100 g rumsvarmt smör
2½ dl strösocker
2 ägg
4½ dl vetemjöl (som jag bytte ut mot 3½ dl glutenfri mjölmix och 1 dl kokosmjöl)
3 tsk bakpulver
½ g saffran, 1 pkt
3 dl filmjölk

Topping:
200 g rumsvarmt smör
1 dl råsocker
3 dl vetemjöl (eller glutenfri mjölmix)
2 msk kanel

Ev dekoration
2 dl florsocker
1-1½ msk vatten
lingon

Sätt ugnen på 175*. Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt äggen, vipsa mellan varje ägg. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i smeten. Tillsätt saffranet tillsammans med filmjölken i smeten. Häll i smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.
Topping:Blanda smör och socker. Blanda i mjöl och kanel. Toppa kakan med blandningen och grädda ytterligare 15 min. Låt svalna. Dekorera ev med glasyr och lingon

Recept från Hembakat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar