Middagen med goda vänner igår avslutades med en blåbärspannacotta med nutella i botten. Både snyggt i glasen och gott att äta! Tycker absolut ni ska prova den här!! :-)
5 dl grädde
1 vaniljstång
3/4 dl socker
300 g blåbär
2½ gelatinblad
Nutella, Noblesse, blåbär
Lägg gelatinbladen i en skål med vatten. Mixa blåbären till slät puré. Häll upp grädden i en kastrull. Gör snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, ner med båda delarna i kastrullen. Häll i sockret. Låt gräddblandningen sjuda 3-5 minuter på svag värme. Dra från plattan. Blanda ner blåbärskrämen. Krama ur gelatinbladen och vispa sedan ner dem i blandningen tills gelatinet har löst sig. Rör ut nutellakrämen med lite grädde. Häll upp ca 1 msk nutella i glasen, och sedan blåbärskrämen ovanpå. Låt stå svalt och stelna 3-4 timmar. Dekorera med Noblesse och blåbär.
Recept från fina Jennys matblogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar