lördag 23 juni 2012

Buffébröd

Midsommarafton och knytkalas, precis som vi brukar. En av sakerna jag skulle ta med detta år var  bröd, så jag provade baka dessa! Jag kunde inte smaka dem själv, men det fanns inte en enda kvar efter middagen, så det tar jag som ett gott betyg :-)



50 gram jäst
3/4 dl olja
1 msk sirap eller honung
3 dl mjölk
2 dl vatten
2 tsk salt
11-12 dl vetemjöl

Fyllning:
70 gram smör
Timjan
Flingsalt

Smula ner ett paket jäst i en bunke.
Värm mjölk, vatten, olja, salt och sirap/honung till 37 grader.
Häll ner lite av vätskan så det löser upp jästen. Tillsätt sedan resten av degvätskan.
Häll ner mjölet, lite i taget och blanda tills det blir en smidig deg.
Låt sedan degen jäsa i ca 30 min till dubbel storlek.
Dela upp degen i 2 delar och kavla ut delarna så dem blir ca 30 x 40 cm.
Smält smör och pensla på, strö över hackad timjan och flingsalt.
Rulla ihop det så det blir som en rulltårta och skär bitar.
Man kan välja att göra så brödet ser ut som bullar eller ställa bitarna på högkant,
och trycka till dem lite så att snittytan åker ut lite på sidorna.
Låt dem jäsa i ytterligare 30 min och pensla på ägg innan de ska gräddas i 10 min på 225 grader
 
Receptet hittade jag hos Trivsamma förändringar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar