50 gram jäst
3/4 dl olja
1 msk sirap eller honung
3 dl mjölk
2 dl vatten
2 tsk salt
11-12 dl vetemjöl
Fyllning:
70 gram smör
Timjan
Flingsalt
Smula ner ett paket jäst i en
bunke.
Värm mjölk, vatten, olja, salt och
sirap/honung till 37 grader.
Häll ner lite av vätskan så det
löser upp jästen. Tillsätt sedan resten av degvätskan.
Häll ner mjölet, lite i taget och blanda tills det blir en smidig deg.
Låt sedan degen jäsa i ca 30 min till dubbel storlek.
Dela upp degen i 2 delar och kavla ut delarna så dem blir ca 30 x 40 cm.
Smält smör och pensla på, strö över hackad timjan och flingsalt.
Rulla ihop det så det blir som en rulltårta och skär bitar.
Man kan välja att göra så brödet ser ut som bullar eller ställa bitarna på högkant,
och trycka till dem lite så att snittytan åker ut lite på sidorna.
Låt dem jäsa i ytterligare 30 min och pensla på ägg innan de ska gräddas i 10 min på 225 grader
Häll ner mjölet, lite i taget och blanda tills det blir en smidig deg.
Låt sedan degen jäsa i ca 30 min till dubbel storlek.
Dela upp degen i 2 delar och kavla ut delarna så dem blir ca 30 x 40 cm.
Smält smör och pensla på, strö över hackad timjan och flingsalt.
Rulla ihop det så det blir som en rulltårta och skär bitar.
Man kan välja att göra så brödet ser ut som bullar eller ställa bitarna på högkant,
och trycka till dem lite så att snittytan åker ut lite på sidorna.
Låt dem jäsa i ytterligare 30 min och pensla på ägg innan de ska gräddas i 10 min på 225 grader
Receptet hittade jag hos Trivsamma förändringar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar