Mmm, det här är en efterrätt i precis min smak... Nigellas gooey chocolate puddings... yummie!!
125 g mörk choklad av hög kvalitet i mindre bitar
125 g osaltat smör 3 st stora ägg 150 g socker 35 g fint vetemjöl, gärna idealmjöl (går jättebra med glutenfri mjölmix också!)
smör och mjöl till formarna 4 dl vispgrädde, lätt vispad
Lägg choklad och smör i en skål eller djup tallrik ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Rör om då och då tills allt smält. Det går även bra att använda i micron, cirka 2 min på medium värme. Vispa ägg, socker och mjöl i en annan skål. Det behöver inte bli pösigt, bara väl blandat. Rör ned choklad-smörblandningen lite åt gången. Ställ åt sidan. Smöra och mjöla fyra 2 1/2 dl formar av porslin eller aluminium. Sätt ugnen på 200° en halvtimme innan ni ska äta efterrätten. Häll smeten i formarna och grädda i ugnen tills ytan är stel och spricker lite och puddingarna lossnat från kanten. Det tar cirka 10 minuter. Servera genast med vispad grädde.
Recept från Recept.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar