Förra helgen var vi bortbjudna till fina vänner, och efter en vansinnigt god middag, fick vi den här efterrätten som var 100 % my cup of tea. Mmmmm så gott!! Jag gjorde den själv i helgen, och den uppskattades av våra gäster också!

Chokladfondant (6 st) 150 g mörk choklad 150 g smör, mjukt (gärna osaltat) 3 msk strösocker 3 st äggulor + 3 hela ägg 3 msk vetemjöl (eller Maizena majsstärkelse för en glutenfri variant) |
|
Gör så här Ställ ut 6 stora muffinsformar i en muffinsplåt.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite.
Vispa smör och socker mjukt med elvisp. Vispa först ner en äggula i taget, sedan resten av äggen. Vispa ner mjölet och chokladen. Hit kan förberedas dagen innan.
Låt smeten bli rumstempererad, rör den mjuk om den förvarats kallt. Fördela i formarna. Hit kan förberedas samma dag.
Vid servering:
Sätt ugnen på 200°. Grädda på galler i nedre delen av ugnen 10 min, kanterna ska vara gräddade och mitten lös.
Servera genast, tillsammans med grädde och bär. |
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar