Smarriga tårtfyllningar hittade jag här: Linda Runn
Jag gjorde dessa:
Jordgubbsmousse, 1 sats räcker till 1 lager i en 25 cm tårta
200 gram jordgubbar (frysta går bra)
0,75 dl socker
4 blad gelatin
2,5 dl vispgrädde
Lägg gelatinet i blöt i ca 5 minuter
Koka upp jordgubbar och socker och låt det puttra i ca 3 minuter
Ta kastrullen från plattan och mixa jordgubbarna till en slät puré
Smält gelatinet i den varma purén och låt sedan svalna så gott som helt i kylen
Vispa grädden och vänd nerden kylda jordgubbspurén i vispgrädden
Låt stelna i kylen i ca 2 timmar
******************************************************************
Glasscreme: Hälften vaniljcreme, tex gjord på marsán, och hälften vispgrädde.
Du kan göra den på olika sätt, tex:
*Gör en vaniljcreme och vispa grädden hårt, vänd ner grädden i vaniljcremen
*Gör en vaniljcreme, häll på vispgrädde och vispa alltihop till en fast konsistens
Du kan göra den på olika sätt, tex:
*Gör en vaniljcreme och vispa grädden hårt, vänd ner grädden i vaniljcremen
*Gör en vaniljcreme, häll på vispgrädde och vispa alltihop till en fast konsistens
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar