söndag 8 september 2013

Om ni bara ska göra en efterrätt i erat liv...

... så är det den här! Min kollega Ewa hade gjort en sån här på fredagsfikat på jobbet för ett par veckor sedan, och inte nog med att den är vacker, den är också VANSINNIGT god! Dessutom lättgjord! Så detta fick bli lördagens efterrätt när systrarna med familjer träffades den här gången.



Nutella-semifreddo
 
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk socker
5 dl grädde
1 burk Nutella
 
Lägg en marängbotten i botten på en på form med avtagbar kant. Separera äggen och börja med att vispa vitorna med 1 msk socker till hårt skum. Flytta sedan över vispen till gulorna och vispa de med 1 msk socker. Vispa det lite poröst och luftigt. Flytta över vispen och vispa grädden. Krossa den andra marängbotten grovt. Vänd försiktigt ihop grädde, äggulor, äggvitor och krossad maräng. Värm Nutellan lite i micron så den blir mer lättflytande. Ringla försiktigt ner den i glassmeten och vänd runt lite försiktigt. Häll över i formen, plasta och ställ i frysen. Frys i minst 4 timmar, gärna över natten. Ta fram en stund innan servering. Servera gärna med lite hallon. Njut!! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar