I fredags hade vi glöggmyskväll, och Ninavännen hade med sig finaste faten med godaste godiset! Jag har fått recepten, och delar dem med er nu :)
Geléhjortron
200 g frysta hjortron (eller andra bär tex hallon)
7 gelatinblad
3,5 dl socker
1 dl vatten
3/4 dl honung
1,5 tsk citronsyra
Tina och sila bären så du få en bärmassa utan kärnor. Lägg gelatinbladen i blöt.
Koka socker, vatten och honung till 150*, dra från plattan och tillsätt sedan hjortonpurén, citronsyra och de urkramade gelantinbladen. Rör en stund till alla klumpar löst sig. Häll upp i liten form klädd med bakplåtspapper. Låt stå kallt 3-4 timmar. Skär i bitar och rulla i strösocker.
Tryffel
2 dl grädde
400 choklad
valfri smaksättning
Koka grädde, och bryt ner chokladen. Tillsätt smaksättningen. Rör om tills chokladen har smält. Ställ in smeten i kyl ett par timmar. Rulla bollar som du sedan rullar i t ex pepparkakskryddor + florsocker, eller kakao.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar