Lunchade med mina tidigare kollegor idag, och tyckte att de var värda en liten kaka efter maten :)
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
3/4 dl grädde
300 g mandelmassa
Tosca:
75 g smör
1 dl socker
2½ msk honung
½ dl grädde
1 dl hackade pistagenötter
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner detta och grädden i äggsmeten. Häll smeten i bakpappersklädd liten långpanna, 20*30, grädda kakan mitt i ugnen 175* 20-30 min.
Tosca: Blanda alla ingredienserna i en kastrull och värm försiktigt under omrörning tills allt smält.
Ta ut kakan ur ugnen. Hyvla över mandelmassa och bred på toscasmeten. Grädda tills ytan har fått fin färg, ca 10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar